Pikkukeikkoja
Ennen oli ihan tavallista, että ihmiset halusivat ajaa taksilla vain johonkin suuntaan ja tulla sitten saman tien takaisin. Erikoisin ja pisin reissu oli, kun ajoin Sumiaisista Kuusamoon, juotiin kahvit ja palattiin takaisin! Kyytiläisillä oli koko matkan hauskaa, ja minä olin parhaani mukaan hengessä mukana. Ja mikäs se oli kauniina kesäyönä ajellessa!

Nykyisin ei enää vain ajella paikasta toiseen, mutta yhä on parempi olla kotona sanomatta, että käyn vain tunnin reissun ja palaan sitten heti takaisin. Meillä ei ole Sumiaisissa tolppaa, vaan jokainen kuski päivystää kotona, ja muistan yhä, miten joskus alkuvuosina sanoin miehelle lähtiessä, että anna vain lämmitä, minä heitän keikan vain 10 kilometrin päässä. Kun palasin neljän tunnin kuluttua takaisin, mies veisteli, että eihän se kauankaan kestänyt!

Tämä on osa ammattia. Koskaan ei tiedä, viekö yksi reissu lähelle vai kauas, ja perhe sopeutuu.

Raili Linden

Äänekoski, Sumiaisten taajama, 17 vuotta taksinkuljettajana

Motto: Teen jokaisen kyydin niin hyvin kuin pystyn – ja iloisella mielellä!

“Omat hankalat asiat potkaistaan auton kynnyslautaan ennen kuin istutaan kyytiin. Kiirettä ei tässä työssä passaa näyttää, vaikka monenlaista sattuu ja tapahtuu joka päivä. Yksikään kyyti ei ole ollut samanlainen kuin edellinen tai sitä seuraava. Siksi minä niin tästä työstä tykkäänkin!”
Taksalaskuri