Puolen miljoonan kilometrin mies
Sain taksiluvan 10. syyskuuta 1970 ja ajelin ensimmäiset viisi vuotta isäni pirssiä viikonloppuisin, joten lähes 50 vuotta on taksiautoilua takana. Verenperintönä saamansa innostuksen taksiautoiluun Veijo Arkko on antanut myös eteenpäin. Kaikki kolme lastanikin ovat jatkaneet perinnettä ja ajaneet Arkon pirssejä kukin vuorollaan.

Arkon suvut taksit ovat kuljettaneet kyytiläisiä jo 80 vuoden ajan. Veijo Arkko laskeskelee itse istuneensa taksibussin ratissa vähintään puolimiljoonaa kilometriä. Tuttujen Keski-Suomen teiden lisäksi reissut ovat kuljettaneet miestä ulkomaille esimerkiksi urheilukilpailumatkojen puitteissa. “Asiakkaiden kanssa on tullut kierrettyä läpi lähes kaikki Euroopan maat. On nähty Pariisi, Sevilla, Budapest ja Ateena.

Silti yksi ikimuistoisimpia hetkiä osuu kotikylän raitille. Kovin moni taksikuski ei voi sanoa olleensa mukana varkaan takaa-ajossa, mutta minulle sellainenkin tilanne on tullut vastaan. Hankasalmen Säästöpankissa tehtiin nimittäin ryöstö vuosia sitten ja minä osuin sattumalta sen silminnäkijäksi. Seurasin varasta autolla ja annoin matkalta poliisille autoradiolla ajo-ohjeita, mihin suuntaan ryöstäjä oli menossa. Lopulta poliisi sai motitettua ryöstäjän.

Veijo Arkko

Hankasalmi
48 vuotta taksinkuljettajana
Taksalaskuri