“Kannattaa pitää töissä rukkaset kädessä!”
Yksi tarina ei ehkä ole niin kovin hauska minusta eikä asiakkaastakaan. Mutta paikallisen terveyskeskuksen henkilökunnalla oli kyllä hauskaa, kun saavuin tiskille ja kysyin, voitaisiinko tarkistaa, että minun jäykkäkouristusrokotus on voimassa. Hoitaja kysyi minun paketoidun käden nähdessään, että minkä rotuinen koira puri? Minä jouduin myöntämään, ettei se koira ollut, vaan asiakas!

Kävi nimittäin niin, että kyydissä ollut asiakas oli ollut viihteellä ja nauttinut hieman liikaa känkkäränkkäjuomaa, ja kotipihalla häntä ei olisi huvittanut jäädä kyydistä. Minä en enää suostunut jatkamaan matkaa, vaan ohjasin asiakasta rauhallisesti vasemmalla kädellä kotia kohti. Silloin hän nappasi minua kädestä ja iski hampaat kiinni!

Jälkeenpäin ei asiaa ole pahalla muisteltu – jos mahtaa asiakas muistaa ollenkaan. Minä sain rokotukseni, ja edelleen olen tarjonnut asiakkaalle kyytejäkin. Aviomies antoi vinkiksi vastaisen varalle, että kannattaa pitää töissä rukkaset kädessä!

Raili Linden

Äänekoski, Sumiaisten taajama, 17 vuotta taksinkuljettajana

Motto: Teen jokaisen kyydin niin hyvin kuin pystyn – ja iloisella mielellä!

“Omat hankalat asiat potkaistaan auton kynnyslautaan ennen kuin istutaan kyytiin. Kiirettä ei tässä työssä passaa näyttää, vaikka monenlaista sattuu ja tapahtuu joka päivä. Yksikään kyyti ei ole ollut samanlainen kuin edellinen tai sitä seuraava. Siksi minä niin tästä työstä tykkäänkin!”
Taksalaskuri