Keski-Suomen Aluetaksi juhlii tänä vuonna 25-vuotista taksitaivaltaan.

Juhlavuoden kunniaksi julkaisemme taksikuskiemme parhaita tarinoita ratin takaa.

 

Tapaturmia

Kerran olen ajanut jäniksen yli, ja oli ihan siinä ja tässä, etten antanut sille suusta suuhun tekohengitystä. Pysähdyin katsomaan, miten kävi, nousin autosta ja koetin saada selville, oliko jänis vielä elossa. Turkki oli aivan veretön ja ehjän näköinen, niin että ajattelin, josko se olisi vain taintunut.

Lue koko tarina


“Kannattaa pitää töissä rukkaset kädessä!”

Yksi tarina ei ehkä ole niin kovin hauska minusta eikä asiakkaastakaan. Mutta paikallisen terveyskeskuksen henkilökunnalla oli kyllä hauskaa, kun saavuin tiskille ja kysyin, voitaisiinko tarkistaa, että minun jäykkäkouristusrokotus on voimassa. Hoitaja kysyi minun paketoidun käden nähdessään, että minkä rotuinen koira puri? Minä jouduin myöntämään, ettei se koira ollut, vaan asiakas!

Lue koko tarina


Arvokas kuljetus

Erikoisin kyytini on ollut sellainen, että minun piti tovi miettiä, ajanko sen tavara- vai henkilökuljetuksena. Sain soiton edellisenä iltana, että vainajan uurna pitäisi viedä Jyväskylästä Joutsenoon lesken luo. Kyse ei ollut naurunasiasta, joten kyllä minä uurnan lopulta ihan henkilötaksalla saatoin.

Lue koko tarina


Pikkukeikkoja

Ennen oli ihan tavallista, että ihmiset halusivat ajaa taksilla vain johonkin suuntaan ja tulla sitten saman tien takaisin. Erikoisin ja pisin reissu oli, kun ajoin Sumiaisista Kuusamoon, juotiin kahvit ja palattiin takaisin! Kyytiläisillä oli koko matkan hauskaa, ja minä olin parhaani mukaan hengessä mukana. Ja mikäs se oli kauniina kesäyönä...

Lue koko tarina


Tilannetajua

Minulla ei ole koko uralla tullut vastaan niin hankalaa paikkaa, että olisin tarvinnut virkavallan apua, mutta joskus olen joutunut keskustelemaan asiakkaan kanssa hieman pidempään. Juopuneet ovat usein lähtiessä äreitä ja kovaäänisiä, mutta kun hetken juttelee ihan huumorilla ja on asiasta kuin asiasta samaa mieltä, loppumatkasta ollaan jo kavereita!

Lue koko tarina


Puolen miljoonan kilometrin mies

Sain taksiluvan 10. syyskuuta 1970 ja ajelin ensimmäiset viisi vuotta isäni pirssiä viikonloppuisin, joten lähes 50 vuotta on taksiautoilua takana. Verenperintönä saamansa innostuksen taksiautoiluun Veijo Arkko on antanut myös eteenpäin. Kaikki kolme lastanikin ovat jatkaneet perinnettä ja ajaneet Arkon pirssejä kukin vuorollaan.

Lue koko tarina


Savolainen navigaattori

Taksikuskin arkielämässä riittää muistoja, jotka ovat kivoja vuosienkin päästä. Varsinkin ennen oli jännittävää, kun joutui usein ajamaan kesämökeille ihmisiä eikä ollut navigaattoreita opastamassa. Joskus minun piti ennen lähtöä herättää mies ja kysyä pitkän linjan paikallistietäjältä, mitä kautta pääsen perille. Ohjeet olivat usein varsinaista savolaisen puhetta: piti mennä aina sen ja...

Lue koko tarina


Kun hauki tuulilasiin lensi

Kukaan ei tahdo uskoa todeksi, kun kerron, että minulla on kerran lentänyt haukikin tuulilasiin. Kyse on kuitenkin tositarinasta. Oli nätti kevättalven aamu, ja järvenrannoilla oli jo sulaa, vaikka lumipenkat olivat tienvarsilla korkeat. Olin juuri menossa hakemaan koululaisia linja-autolle, eikä kello ollut vielä seitsemääkään. Havahduin siihen, kun jokin mötkähti tuulilasiin. Verinen...

Lue koko tarina


Muisto

Pysyvä muisto on jäänyt mieleeni 4-vuotiaasta pikkutytöstä, jota kuljetin joitakin vuosia sitten Kuopion keskussairaalalle kolmen vuoden ajan kerran kuussa. Tulimme tutuiksi niin lapsen kuin äidinkin kanssa, ja oli hieno hetki, kun sain hakea parantuneen tytön viimeisen kerran Kuopion keskussairaalasta kotiin.

Lue koko tarina


Tuttu ja turvallinen koulukyyti

Joka joulu vuoden kyydissä kulkeneet lapset saivat minulta joulupaketin. Joskus piti viedä paketteja suoraan postilaatikoihinkin, jos joku sattui olemaan joulun alla reissussa. Ja jos olin pakettien kanssa vähänkin myöhässä, lapset jo kyselivät niiden perään. Lahjoina oli milloin mitäkin: piparkakkuja, karkkeja tai pieniä tonttuja.

Lue koko tarina


Taksi kulkee ja tarinoita kertyy suurella sydämellä vielä seuraavatkin 25 vuotta!
Taksalaskuri