Uuden taksilain tuomat muutokset

28.06.201828.6.2018 Taksilain vapautuminen heinäkuun alussa tuo paljon positiivisia muutoksia taksiliikenteeseen, jotka saattavat ehkä aiheuttaa hämmennystä varsinkin alussa. Asiakkaiden on hyvä olla tietoisia muutoksista, jotta vältytään väärinymmärryksiltä. Muutoksen keskellä Keski-Suomen Aluetaksi palvelee sinua myös tulevaisuudessa yhtä turvallisesti ja luotettavasti.

Keräsimme yhteen muutamia muutoksia asiakkaan näkökulmasta, jotka kannattaa jatkossa muistaa taksia tilatessa ja käytettäessä:

  1. Hinnoittelu vapautuu, eikä maksu määräydy välttämättä taksamittarin mukaan. Asiakas ja taksiautoilija voivat sopia matkan hinnan, tai sen määräytymisperusteen. Vaikka hinta, tai sen määräytymisperuste tulee ilmoittaa ennen matkan alkua, matkustajan on silti hyvä muistaa varmistaa hinta matkan alkaessa. Tämä etenkin silloin, jos et ennakkoon tunne taksipalvelun tarjoajaa.
  2. Koska hinnoittelu vapautuu, taksihinnat saattavat vaihdella paljon myös eri sesonkien, esim. pikkujoulukauden aikana.
  3. Taksin tilaaminen muuttuu ja markkinoilla tulee olemaan useita eri tapoja tilata taksi. Esimerkiksi erilaiset sovellukset tulevat markkinoille helpottamaan tilausta ja sen seurantaa.
  4. Taksiliikenteen vapautuminen vaikuttaa myös taksikiintiöihin. Heinäkuun alusta takseilla ei tarvitse olla asemapaikkoja, eikä niillä ole päivystys-, tai ajovelvoitetta. Myös pakollinen yöpäivystys päättyy. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi haja-asutusalueilla taksin saaminen voi vaikeutua, mutta toisaalta kyytejä voidaan ottaa vastaan mistä tahansa ja milloin tahansa.
  5. Taksiluvan saaminen helpottuu.
  6. Taksiliikenteen vapautumisen jälkeen taksia voidaan ajaa millä autolla tahansa. Katukuvaan ilmestyykin todennäköisesti hyvin erityyppisiä ajoneuvoja tarjoamaan taksipalveluita. Taksivalaisin ei ole enää pakollinen ja taksamittariakaan ei tarvitse olla.

Moni asia muuttuu, mutta me Keski-Suomen Aluetaksilla jatkamme perinteisemmällä linjalla, eivätkä muutokset näy toiminnassamme yhtä pikaisesti. Jatkossakin asiakas saa aina kauttamme tutun ja turvallisen keskisuomalaisen taksin ja ystävällisen tilauspalvelun samasta tutusta numerosta. Kaikkia palveluitamme tarjotaan perinteisillä taksiautoilla ja taksimme kuljettavat sinut turvallisesti juuri sinne minne haluatkin matkustaa.
Taksalaskuri